Aanvragen

Ondersteunen van wetenschap die ertoe doet.

Het Erasmus Trustfonds heeft als doel het bevorderen van de groei en bloei van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Een jaarlijks budget is beschikbaar om onderzoek en onderwijs aan de EUR te stimuleren. Met deze financiën mede-ondersteund het Erasmus Trustfonds de doelstellingen van de EUR.

De EUR investeert in wetenschap die ertoe doet. Voor dit doel heeft de universiteit drie thema’s ontwikkeld – de drie Erasmus Initiatives – welke de sociale en economische impact van de EUR vergroten. De drie Erasmus Initiatives zijn:

 

  • Dynamics of Inclusive Prosperity;
  • Smarter Choices for Better Health;
  • Vital Cities and Citizens.

Het Erasmus Trustfonds prioriteert aanvragen voor onderzoek en onderwijs projecten die passen binnen deze drie Erasmus Initiatives. U kunt meer lezen over de drie Erasmus Initiatives op de website van de EUR.

Het Erasmus Trustfonds ondersteunt ook de studenten van de EUR. Het verstrekt subsidies aan zij die hun studie willen halen en doelen willen bereiken. Daarnaast wordt ondersteuning gegeven aan projecten die het studentenleven aan de EUR versterken.

 

Fondsen op naam

Naast het algemene fonds, beheert het Erasmus Trustfonds een aantal geoormerkt fondsen, de zogenoemde ‘fondsen op naam’. Deze fondsen zijn opgezet voor een bepaald doel, welke zijn bepaald door de wensen van de weldoener.

 

Meer informatie over de fondsen op naam, beheert door het Erasmus Trustfonds, zijn hier terug te vinden.

 

Ondersteunde projecten

Op jaarbasis ontvangt het Erasmus Trustfonds ongeveer 500 aanvragen. Uit al deze aanvragen worden uiteindelijk ongeveer 350 projecten financieel ondersteund. Met deze steun draagt het Erasmus Trustfonds bij aan de groei en ontwikkeling van de EUR, de faculteiten en haar instituten. Dit wordt bereikt door sponsoring, subsidies, prijzen en beurzen ter behoeve van promovendi, uitmuntende Bachelor- en Master-studenten, studentenverenigingen en andere organisaties, onderzoeksprojecten, conferenties en onderwijs activiteiten met betrekking tot alle onderwerpen die onderwezen worden op de EUR.

 

Als u vragen heeft na het lezen van de informatie op de website, neem dan contact op met een van de medewerkers van het Erasmus Trustfonds.