Studio Erasmus

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek. Op dinsdag 23 oktober o.a.: hoe flexibel is onze interne biologische klok?

De Erasmus Universiteit over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord. Op dinsdag 23 oktober 2018 in Theater Rotterdam, staan o.a. op het programma:

  • Hoe flexibel is onze biologische klok? – Hoogleraar chronobiologie Bert van der Horst over de impact van tijdzones zoals de wisseling van zomer- naar wintertijd. Met zijn team deed hij onderzoek naar deelnemers aan de Volvo Ocean Race, waar het dag/nachtritme radicaal overhoop gegooid wordt. Is afschaffing van de zomertijd een goed idee?
  • Als je behandeld wordt als een criminele onruststoker, ga je je dan vanzelf zo gedragen? – Criminoloog Abdessamad Bouabid interviewde tientallen Marokkaans-Nederlandse jongens over hoe het is om op te groeien in een samenleving die altijd wel iets van je vindt.
  • Wat is het geheim van een gezond seksleven? – Socioloog en pedagoog Daphne van de Bongardt (winnaar onderzoeksprijs 2018) doet onderzoek naar de relatie tussen liefde en seks bij jongeren. We praten met haar over verwachtingen, seksuele opvoeding en de oververtegenwoordiging van casual seks in het publieke domein.

Livemuziek van Carmen Forbes en natuurlijk een prikkelend minicollege in samenwerking met Vers Beton.

Dinsdag 23 oktober 2018 | 20.30 – 21.45 uur (inloop met livemuziek vanaf 20.00 uur) | Theater Rotterdam – Foyer Rotterdamse Schouwburg| Toegang gratis, reserveren mogelijk via deze link

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton, Erasmus Magazine en Theater Rotterdam. Mede mogelijk gemaakt door Erasmus Trustfonds. Presentatie: Geert Maarse.