Erasmus Trustfonds en Erasmus Alumni Trust breiden samenwerking uit met oprichting Erasmus Alumni Fonds

De samenwerking tussen de Stichting Erasmus Trustfonds en de Vereniging Erasmus Alumni Trust (kortweg EAT) is geïntensiveerd met de oprichting van het Erasmus Alumni Fonds, een nieuw fonds op naam binnen het Erasmus Trustfonds. Hiermee is het voor leden van de EAT mogelijk bij te dragen aan initiatieven van onderzoekers en studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (kortweg EUR).

Met ruim 2.500 leden vertegenwoordigt de EAT de alumni-gemeenschap van de EUR die actief betrokken willen blijven bij hun alma mater. De vereniging maakt deze verbinding mogelijk door activiteiten, zoals lezingen en rondleidingen, en houdt hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de EUR. Leden delen hun kennis en netwerk op hun beurt met studenten van de EUR. Via het Erasmus Alumni Fonds kunnen de leden van de EAT nu bijdragen aan initiatieven voor de verdere ontwikkeling van de universiteit. Zoals studiebeurzen voor talentvolle studenten die financiering nodig hebben, of baanbrekende onderzoeksprojecten zoals onderzoek naar het coronavirus en onderzoek naar de economische gevolgen van de corona-uitbraak. Dergelijke initiatieven komen in aanmerking voor ondersteuning. De adviescommissie van het Erasmus Alumni Fonds met daarin leden vanuit de verenging, adviseert het bestuur van het Erasmus Trustfonds over de besteding van de middelen. Een eerste storting ad EUR 50.000 wordt door de EAT uit bestaande middelen voldaan, waarmee het fonds een vliegende start krijgt.

Willem Jan Rote, voorzitter EAT over de aanleiding tot oprichting van het fonds:
“Wij merkten dat onze leden een tastbare bijdrage willen leveren aan de EUR. De universiteit heeft ons, alumni, veel gebracht. Wij zijn dan ook erg blij nu iets terug te kunnen geven via ons eigen Erasmus Alumni Fonds binnen het Erasmus Trustfonds.”

Michiel Muller, voorzitter Erasmus Trustfonds over de samenwerking met de EAT:
“Het is geweldig dat de leden van de EAT nu een eigen fonds op naam binnen het Erasmus Trustfonds hebben. “Learn, earn en return” in optima forma en een geweldig voorbeeld voor alle alumni om bij te dragen aan de groei en bloei van de EUR.”

Doneren aan het Erasmus Alumni Fonds kan via onderstaande knop:

Erasmus Alumni Fonds

 
Persoonlijke info

Factuurgegevens

Totaalbedrag: €1,00