Eurekaweek, ontvangst aankomend talent aan de EUR

De Eurekaweek is inmiddels een bekend begrip in Rotterdam. Het is dé week voor aankomende studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zowel vanuit nationaal als internationaal oogpunt. Maar liefst een kwart van alle deelnemende studenten is afkomstig buiten Nederland. De Eurekaweek biedt de gelegenheid aan studenten om nieuwe mensen te ontmoeten, te wennen aan hun nieuwe leven en voor vele studenten ook de stad Rotterdam. Het is in deze introductieweek dat langdurige vriendschappen ontstaan én waar al het harde werk van het Eurekaweek-bestuur tot uiting komt.

Tijdens de Eurekaweek staan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de studie en studiegenoten centraal. Ook is er ruimte voor de studentenverenigingen, de faculteitsverenigingen, de sportverenigingen en niet te vergeten de fijne stad Rotterdam. Vanuit diverse verenigingen ontvangen we jaarlijks aanvragen voor de Eurekaweek en steunen hen waar mogelijk.

Wegens de coronamaatregelen zal naar verwachting de aankomende Eurekaweek uit zowel online als offline activiteiten bestaan.