Prof. dr. H.G.H van Dierendonk

Over Hoogleraar

Dirk van Dierendonck is hoogleraar Human Resource Management aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

Zijn expertisegebieden zijn onder meer human resource management, leiderschap en leiderschapsontwikkeling, positieve organisatiestudie en meetontwikkeling.

Professor van Dierendonck is de associate editor van het International Journal of Servant Leadership. Hij is wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centre for Human Resource Excellence en medeoprichter van het Erasmus Center for Leadership Studies. Hij is mede-oprichter en medeorganisator van de conferentie New Directions in Leadership Research, georganiseerd door Duke University in het Verenigd Koninkrijk, de Erasmus Universiteit in Nederland, INSEAD in Frankrijk en de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania in de VS.

Dirk van Dierendonck is de auteur van boeken, boekhoofdstukken en meer dan 60 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in de belangrijkste academische tijdschriften, waaronder de Journal of Management, de Journal of Applied Psychology, de Academy of Management Journal, de Journal of Organizational Behavior en de European Journal of Werk- en organisatiegedrag.