Prof. dr. M.H. van Dijke

Over Hoogleraar

Marius van Dijke is hoogleraar gedragsethiek aan de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus Universiteit en wetenschappelijk directeur van het Erasmus Center of Behavioral Ethics (ECBE).

Zijn onderzoek heeft betrekking op gedragsethiek en leiderschap van hoge integriteit. Voorbeelden van onderwerpen die hij in zijn onderzoek onderzoekt, zijn onder meer wanneer macht moreel en immoreel gedrag stimuleert, waarom mensen sociale waardering zo belangrijk vinden, en wat de rol is van intuïtieve en gecontroleerde processen in moreel oordeel en gedrag. Deze kwesties hebben belangrijke implicaties voor zowel de theorie als de praktijk, en leveren instrumenten die werknemers en managers stimuleren om zowel productief als ethisch te functioneren.

Hij heeft deze onderwerpen uitgebreid gepubliceerd in management- en psychologietijdschriften, bijvoorbeeld in organisatiegedrag en menselijke besluitvormingsprocessen, tijdschrift voor management, Journal of Applied Psychology, Leadership Quarterly en Journal of Experimental Social Psychology.

Marius was van april 2015 tot december 2017 Director of Doctoral Education van het Erasmus Research Institute of Management.