Prof. dr. W. Ketter

Over Hoogleraar

Wolfgang Ketter is hoogleraar Next Generation Information Systems bij de afdeling Technologie en Operations Management van de Rotterdam School of Management, de Erasmus Universiteit.

Professor Ketter is de oprichter en directeur van de Learning Agents Research Group bij Erasmus. Het doel van deze groep is het onderzoeken, ontwikkelen en toepassen van autonome en gemengde intelligente agentsystemen om menselijke besluitvorming op het gebied van bedrijfsnetwerken, elektronische markten, energienetwerken en supply chain management te ondersteunen.

Hij is ook de oprichter en directeur van het Erasmus Center for Future Energy Business, dat robuuste, intelligente, efficiënte en duurzame energienetwerken van de toekomst mogelijk maakt.

Professor Ketter leidt Power TAC, een nieuwe TAC-competitie op energiedetailhandelmarkten. Sinds 2011 is hij werkzaam als voorzitter van de IEEE Task Force voor energiemarkten. Hij was medevoorzitter van het programma van de International Conference of Electronic Commerce (ICEC) in 2011.

Hij was medevoorzitter van de TADA-workshop bij AAAI in 2008, was in 2009 de algemene voorzitter van de Trading Agent Competition (TAC), is sinds 2009 lid van de raad van bestuur van de Association for Trading Agent Research (ATAR), en zijn stoel sinds 2010.

Zijn onderzoek is gepubliceerd in tijdschriften over informatiesystemen en computerwetenschap, zoals AI Magazine, Decision Support Systems, Electronic Commerce Research and Applications, Energy Economics, Energy Policy, het European Journal of Information Systems, INFORMS-OR / MS Today, INFORMS, Information Systems Research en het International Journal of Electronic Commerce.

Hij is lid van de redacties van ISR, MISQ en BISE.