Prof. dr. T.H. Reus

Over Hoogleraar

Taco Reus is hoogleraar Global Strategy bij de afdeling Strategic Management & Entrepreneurship, Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

Zijn onderzoek onderzoekt hoe bedrijven worden beïnvloed door de omgeving waarin ze strategisch werken, opereren en uitbreiden, en hoe organisatiecapaciteiten en -ervaring bedrijven in deze omgeving helpen of pijn doen. Gewoonlijk bestudeert Taco Reus deze onderwerpen in de context van fusies en overnames. Zijn huidige onderzoek richt zich op de rol van contextuele factoren bij integratie na de fusie, zoals culturele en institutionele verschillen bij grensoverschrijdende overnames. Zijn andere gerelateerde projecten bekijken de rol van procedurele kwaliteiten tijdens de integratie na de fusie, zoals procedurele rechtvaardigheid, emotionele vaardigheden en andere integratiemogelijkheden, en hoe bedrijven het integratieproces na de fusie succesvol kunnen beheren.

De artikelen van Taco Reus zijn gepubliceerd in verschillende vooraanstaande academische tijdschriften, waaronder de Academy of Management Journal, de Academy of Management Review, het Strategic Management Journal, de Journal of International Business Studies en Management International Review. Hij is momenteel lid van de redactie van de Academy of Management Review waarvoor hij de Outstanding Reviewer Awards ontving in zowel 2009 als 2011 en de Strategic Organisation.

Professor Reus geeft cursussen over de institutionele context van bedrijven in RSM’s BA- en IBA-programma’s en over internationale bedrijfsstrategieën in het masterprogramma Global Business & Stakeholder Management van de school. Hij werd benoemd tot hoogleraar van het jaar in 2010, 2011 en 2012 door zijn BA-studenten.

Taco Reus behaalde zijn doctoraal in psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en zijn Ph.D. in strategisch management van de Florida State University. Met zijn proefschrift getiteld ‘Een op kennis gebaseerde visie op internationale aanwinsten’ was hij finalist in de Dissertation Proposal Competition Organisation 2003 en de 2004 Gunnar-Hedlund Competition voor beste dissertatie in internationale zaken. Voordat hij bij RSM kwam, was hij werkzaam aan de Florida Atlantic University.