Prof. dr. W.J.M.I. Verbeke

Over Hoogleraar

Willem Verbeke is een bijzonder hoogleraar verkoop en accountmanagement aan de Erasmus School of Economics (ESE).

Het onderzoek van professor Verbeke onderzoekt de toepassingen van groeitheorie in marketing, de configuratie-aanpak van verkooporganisaties, emoties (vooral zelfbewuste emoties) binnen marketing, netwerktheorie en op kennis gebaseerde marketing. Zijn huidige focus ligt op neuro-economie en fMRI en op endocrinologie gebaseerd onderzoek. Zijn papieren zijn verschenen in elk belangrijk marketingdagboek en in grote tijdschriften over psychologie en organisatiegedrag.

Professor Verbeke is de oprichter van het Instituut voor Sales en Account Management, een marktleider in verkooponderwijs in Nederland. Hij heeft in zijn nieuwste focus, neuro-economie, ook cursussen in e-commerce en op kennis gebaseerde marketing ontwikkeld. Hij is de co-directeur en mede-oprichter van Professional Capital, een bedrijf dat kennisintensieve bedrijven in Europa raadpleegt.

Hij wordt regelmatig geïnterviewd in de pers, waaronder de belangrijkste televisie- en radiostations en de toonaangevende kranten en tijdschriften in Nederland.