Prof. dr. C. Verhoef

Over Hoogleraar

Prof. dr. C. (Kees) Verhoef (1966) studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar hij in 1994 zijn artsexamen behaalde (cum laude).

Gedurende 1990 en 1991 heeft hij doorgebracht op het laboratorium van Prof. dr. W.J. Kolff, “the Artificial Heart Lab” in Salt Lake City, Utah, USA. In 1996 startte hij de opleiding tot chirurg in het toenmalige Zuiderziekenhuis (Opleider dr. K.J. Brouwer), tegenwoordig Maasstad Ziekenhuis en in 1999 vervolgde hij de opleiding in het toenmalige Dijkzigt Ziekenhuis (Opleiders Prof. dr. H.A. Bruining en Prof. dr. H.J. Bonjer), tegenwoordig Erasmus MC Centrumlocatie.

Na het afronden van de opleiding tot chirurg in 2002 heeft hij zich toegelegd op de bovenbuik- en transplantatiechirurgie (Erasmus MC te Rotterdam) met een kleine uitstap naar Seoul/Korea en Kyoto/Japan). Vanaf maart 2003 is hij staflid in het Erasmus MC Kanker Instituut (afdelingshoofd  Prof. dr. J.M. Hendriks). Prof. dr. C. Verhoef promoveerde in 2008 op het Hepatocellulair Carcinoom.

Aandachtsgebieden:

  • Sarcomen/Melanomen (programmaleider in het Erasmus MC) Primaire en – Secundaire Levertumoren
  • Het “advanced” Colo-Rectale carcinoom
  • Geisoleerde ledemaat en lever perfusies
  • Mammacarcinoom