Prof. dr. V.J.A van de Vrande

Over Hoogleraar

Vareska van de Vrande is hoogleraar Collaborative Innovation en Business Venturing aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Vareska kwam in 2007 bij RSM na het behalen van een doctoraat in Industrial Engineering and Management Science aan de Technische Universiteit Eindhoven.

De expertise van Vareska is gericht op het gebied van corporate venturing en collaborative innovation, inclusief sourcing van externe technologie, investeringen in risicokapitaal, strategische allianties, joint ventures en fusies en overnames. Andere onderzoeksinteresses omvatten (bedrijfs) ondernemerschap, octrooien en risicokapitaal. Ze publiceerde artikelen in toonaangevende academische tijdschriften, waaronder het Strategic Management Journal, het Journal of Product Innovation Management, IEEE Transactions on Engineering Management en Journal of Business Venturing. Bij RSM geeft Vareska cursussen en modules in Strategisch Management en Corporate Venturing op verschillende niveaus.

Daarnaast is Vareska ook de directeur van het parttime PhD-programma in Management bij RSM, een gastprofessor aan de École Polytechnique Fédérale de Lausanne in Zwitserland, de oprichter van twee webportals over open innovatie (www.openinnovatie.nl en www.openinnovation.eu), en een gecertificeerde LEGO SERIOUS PLAY-begeleider.