Prof. dr. B. Wubs

Over Hoogleraar

Ben Wubs is hoogleraar internationale bedrijfsgeschiedenis, aan de ESHCC Erasmus Universiteit Rotterdam en een aangesteld project hoogleraar Graduate School of Economics Kyoto University. Hij is bezig met verschillende onderzoeksprojecten gerelateerd aan multinationals, bedrijfssystemen, transnationale economische regio’s, Nederlands-Duitse economische relaties en de transnationale mode-industrie.

Wubs is secretaris van RHINe, d.w.z. een samenwerkingsverband van economische, zakelijke en technologische historici bestaande uit wetenschappers van verschillende universiteiten in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Denemarken, de Verenigde Staten en Nederland. Met Ralf Banken publiceerde hij The Rhine Economy. Een transnationale economische geschiedenis (Nomos 2017). Daarnaast is hij raadslid van de European Business History Association. In 2013 ontving zijn Anglo-Nederlands-Noorse consortium een ​​HERA II-groot om onderzoek te doen naar de transnationale verbindingen van de mode-industrie sinds 1945. Aan de Erasmus Universiteit startte hij een deelproject: merken bouwen en modebeurzen. Transnationale netwerken in de mode-industrie in Europa, die na 1945 Fashion Fairs en Fashion Prediction-bedrijven in Europa verkent. Met Regina Lee Blaszczyk bewerkte hij The Fashion Forecasters: The Hidden History of Color en Trend Prediction (Londen: Bloomsbury Publishing 2018).

Wubs geeft verschillende vakken aan de Erasmus Universiteit, waaronder International Business and Nation States, Business History of Fashion, Rise and Fall of the American Empire, en International Relations Theory. Verder is hij programmadirecteur in een Erasmus Mundus-project GLOCAL (Global Markets and Local Creativities), een internationale masteropstelling van de Universiteit van Glasgow, de Universiteit van Göttingen, de Universiteit van Barcelona en de Erasmus Universiteit Rotterdam.