Graduate Entrepreneur Fonds

Fonds op Naam

Ondernemende studenten en succesvolle alumni van de Technische Universiteit Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam hebben samen Graduate Entrepreneur opgericht, een structurele samenwerking die start-ups en scale-ups naast financiering, ook een netwerk en coaching gaat aanbieden. Het nieuwe platform wil bestaande activiteiten verenigen en unieke groeikansen bieden aan start-ups en scale-ups in verschillende sectoren, zoals kunstmatige intelligentie, technologie, sociale wetenschappen en geneeskunde. De TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam zullen hiermee gezamenlijk ondernemerschap een prominentere plaats bieden op hun campussen.

De TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam bieden toponderwijs en onderzoek dat zich kan meten met de beste universiteiten ter wereld. Op nog geen 20 kilometer van elkaar, bieden de universiteiten diverse studies aan meer dan 40.000 studenten, en worden beide universiteiten gekenmerkt door hun veelzijdige campussen en internationale karakter. Hoewel dit een goede basis is voor geweldige start-ups, zijn er in de praktijk nog steeds obstakels waardoor het merendeel van de ondernemingen de eerste vijf jaar niet overleeft.

De doelstelling van Graduate Entrepreneur is het aanjagen van start-ups en scale-ups in het verenigde innovatiecluster rondom Rotterdam en Delft. Dit doen we door een platform te bieden dat (student-)ondernemers uit beide steden bij elkaar brengt en toegang geeft tot een netwerk van mede ondernemers, alumni en investeerders. Daarnaast zal het platform een breed scala aan faciliteiten, ondersteuning en financiering aanbieden. Het online platform – www.graduate.nl – is vandaag live gegaan.

Het Graduate Entrepreneur Fund heeft de ambitie om ieder jaar rond 20 tot 30 nieuwe start-ups met pre-seed funding hun eerste stappen te laten zetten. Naar verwachting zal een aanzienlijk deel van dit aantal met additionele seed funding doorgroeien naar scale-ups. De eerste closing van dit fonds zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar plaatsvinden.

Initiatiefnemers Graduate Entrepreneur Fonds:

De initiatiefnemers van Graduate Entrepreneur zijn vooraanstaande alumni uit Rotterdam en Delft zoals Michiel Muller, Gert Jan van der Hoeven, Hadewych Cels, Sandro van Hellenberg Hubar, Menno Antal, Frans van Houten, Michiel Westermann, Machtelt Groothuis, Tijo Collot d’Escury, Frans Haafkens, Frank Slootman en Hans van Ierland. Zij hebben naast de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, ook de krachten gebundeld met het Erasmus Medisch Centrum, diverse studentenverenigingen, en organisaties als Delft Enterprises, Erasmus Enterprise, het Erasmus Centre for Entrepreneurship, YES!Delft, Stichting Erasmus Trustfonds, Universiteitsfonds Delft en de Philips Innovation Award.

Bekijk hieronder de lancering van het Graduate Entrepreneur Fonds

Wij laten als alumni van Rotterdam en Delft graag het enorme potentieel zien dat er zit in de samenwerking op gebied van ondernemerschap door studenten van beide universiteiten. Wij hebben de ambitie om de bedrijvigheid van bijvoorbeeld het innovatiecluster rond Harvard en MIT in Boston in Nederland te creëren. Daarmee beogen we het aantal successen zoals betaalplatform Adyen, online supermarkt Picnic en maaltijdbezorger Takeaway te laten toenemen.”

Sandro van Hellenberg Hubar, Ondernemer en EUR alumnus

 

“Ik zie steeds vaker dat mijn medestudenten een start-up willen beginnen op basis van hun eigen ideeën. Het is geweldig dat de alumni van Rotterdam en Delft, die hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend, nu met ons gaan samenwerken om dit concreet te ondersteunen. Dat is heel waardevol”

Nienke Roef, Student Chairman van Graduate Entrepreneur

 

“Wij hebben in Delft een uitstekende staat van dienst met betrekking tot incubation en validation. Dit moeten we verder schalen zodat we kunnen concurreren met innovatieclusters buiten Nederland. Dit initiatief samen met Rotterdam leidt tot een verdere versterking van innovatie en ondernemerschap. Niet eerder in Nederland namen alumni en studenten daarin zo’n belangrijke rol.”

Tim van der Hagen, Bestuursvoorzitter van de Technische Universiteit Delft

 

“Toponderwijs en onderzoek naar positieve maatschappelijke impact vertalen staat centraal in de strategie van de EUR en ondernemerschap zit ons als Rotterdamse instelling in het bloed. Het is geweldig om te zien dat alumni van Rotterdam en Delft nu gezamenlijk dit platform hebben opgericht dat hier naadloos bij aansluit, en dat zoveel studenten hier met enorm enthousiasme aan meewerken.”

Ed Brinksma, Bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Bekijk hieronder het promofilmpje van het Graduate Entrepreneur Fonds

Neem contact met me op