Talent

Rankings geven aan hoe een universiteit presteert in vergelijking met andere universiteiten. Er bestaan diverse rankings, elk met hun eigen focus, methodiek en wegingsfactoren. Er is een grove tweedeling te maken tussen onderzoeks- en onderwijsrankings. In de belangrijkste internationale ranglijsten bevindt de Erasmus Universiteit Rotterdam zich in de top 3% van beste universiteiten ter wereld. Om tot deze top te blijven horen is het belangrijk dat de universiteit investeert in talent.

Scholarships
Het Scholarshipsprogramma van het Erasmus Trustfonds heeft een lange traditie en is bedoeld voor talentvolle studenten uit het buiteland die aan de Erasmus Universiteit willen studeren en Nederlandse studenten die ervaring willen opdoen in het buitenland.

Een van de programma’s richt zich op niet-Nederlandse studenten die een researchmaster willen volgen aan de Erasmus Universiteit. Alleen de beste studenten van over de hele wereld komen hiervoor in aanmerking. De Erasmus Universiteit heeft een sterke reputatie als opleidingsinsituut. De scholars vliegen uit naar gerenommeerde insituten als Princeton en Yale.

Het tweede programma richt zich op de Nederlandse studenten. De Erasmus Universiteit leidt op tot wereldburgers en stimuleert haar studenten in het kader van hun studie naar het buitenland te gaan. Het Erasmus Trustfonds steunt ambitieuze studenten met reisbeurzen voor onderzoek, onderwijs en of stage.

Tenslotte is er binnen het scholarshipprogramma ook ruimte voor de ondersteuning van studenten die vanwege omstandigheden tijdelijke ondersteuning behoeven om hun studie te kunnen afmaken.