Persoonlijk schenken

Wilt u persoonlijk schenken en bent u belastingplichtig in Nederland? Dan kunt u, als u schenkt aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zoals het Erasmus Trustfonds, via de belastingdienst een deel van uw gift terugkrijgen. Als u wilt berekenen wat deze aftrekbaarheid voor u persoonlijk betekent, kunt u op www.berekenhet.nl/giften/particuliere-gift-aftrekbaarheid.html  veel informatie en diverse rekentools vinden.

Een gift wordt door de belastingdienst alleen als gift behandeld als u er niets voor terugkrijgt. Als u doneert aan een specifiek onderzoeksproject en hierbij expliciete afspraken maakt over oplevering, voortgang of gewenste uitkomsten, spreken we over contractonderzoek, niet over een schenking

Eenmalige schenking

U kunt ons ondersteunen door een eenmalige gift aan het Erasmus Trustfonds te schenken. Met uw bijdrage kunt u onze impact versterken en bouwen we samen aan de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Een eenmalige gift aan een ANBI is aftrekbaar mits de gift minimaal 1% en maximaal 10% van uw verzamelinkomen bedraagt. Als u van aftrekbaarheid gebruik wilt maken, is de eenmalige gift meestal niet geschikt voor hele kleine of grote donaties. U moet kunnen aantonen dat u de gift heeft gedaan. Dit kan met een bankafschrift. Als u substantieel schenkt aan het Erasmus Trustfonds, zorgen wij altijd voor een schenkingsovereenkomst of stortingsbevestigingen waarmee u uw gift kunt aantonen.

Wilt u een overboeking doen, dan nodigen we u graag uit uw donatie over te maken aan het Erasmus Trustfonds via IBAN nummer NL06ABNA0564414352 en BIC nummer ABNANL2A onder vermelding van “donatie” en eventueel een doelomschrijving.
Is uw schenking substantieel en wilt u dit eerst met ons overeenkomen? Of wilt u samen met ons kijken naar een passende bestemming van uw bijdrage? Neemt u dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Schenkingsovereenkomst-eenmalige gift

 

Periodieke schenking

Wilt u ons Fonds voor een langere periode ondersteunen? Dat kan met een periodieke schenking. Dit is een jaarlijkse donatie aan een goed doel. Een periodieke schenking is voor de particuliere schenker een aantrekkelijke manier om bij te dragen. Wanneer de looptijd van deze schenking minimaal 5 jaar is, en de bedragen min of meer gelijk, kunt u deze volledig aftrekken van de inkomstenbelasting.
U kunt een periodieke gift regelen zonder tussenkomst van de notaris, door uw schenking vast te leggen aan de hand van onze schriftelijke schenkingsovereenkomst. Deze overeenkomst is nodig zodat u de gift kunt aftrekken van de uw inkomstenbelasting.
U kunt de overeenkomst hier downloaden en printen. U kunt het ingevulde formulier sturen naar: Erasmus Trustfonds, Oudehoofdplein 4, 3011 TM Rotterdam, of mailen naar secretariaat@trustfonds.nl.
Wilt u meer weten over periodiek schenken neemt u dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Schenkingsovereenkomst-periodieke gift

 

Schenken vanuit het buitenland

Ook vanuit het buitenland kunt u doneren aan het Erasmus Trustfonds. Als u gebruik wilt maken van de fiscale mogelijkheden die in uw lang gelden, kunnen we u in veel gevallen ook op weg helpen. Wilt u meer weten over schenken vanuit het buitenland neemt u dan gerust contact met ons op via het onderstaande contactformulier