Generation R Next is een uniek interventie-populatieproject in Rotterdam dat zich richt op het belang van een goede start in het vroege leven, de grote sociale en etnische verschillen in gezondheid en welzijn en de achterstand waarop kwetsbare kinderen al in de eerste jaren staan. Er is nu een sterk momentum voor dit project, omdat het aansluit bij de kerninteresses en -activiteiten van zowel het Erasmus MC als de stad Rotterdam. Er zijn verschillende gezamenlijke initiatieven zoals Centrum voor Zwangerschap & Kind, Generation R, Healthy Pregnancy 4 All, Moeders van Rotterdam, Klaar voor een Kind, en Stevige Start. Generation R Next kan dus gebruik maken van deze bestaande succesvolle samenwerking en aanwezige infrastructuur.

 

De Erasmus Universiteit zal verder groeien en floreren, door met onderzoek dat er echt toe doet bij te dragen aan een gezonde samenleving en het welzijn van toekomstige generaties in en buiten Rotterdam. De ervaring uit het eerste Generation R Cohort leert dat Generation R Next zal leiden tot jaarlijks meer dan honderd wetenschappelijke publicaties en tientallen promoties aan de Erasmus Universiteit en verschillende persoonlijke subsidies vanuit NWO en Horizon2020. Generation R Next zal een wereldwijd unieke onderzoekinfrastructuur zijn door een prospectieve preconceptie interventie op populatieniveau, waarbij 10.000 vrouwen en hun partners al vanaf voor de zwangerschap vernieuwde zorg krijgen. Generation R Next zal voor het eerst op populatieniveau onderzoek doen met behulp van geavanceerde metingen bij vrouwen al voor de conceptie en tijdens de vroege embryonale, foetale en neonatale periode. Generation R Next richt zich op nieuwe factoren en zorgstrategieën – vóór, tijdens en na de zwangerschap – die van invloed zijn op de gezondheid van toekomstige Rotterdamse moeders en hun (ongeboren) kinderen. Generation R Next zal een Erasmus Universiteit-brede faciliteit zijn waarbij vele afdelingen vanuit verschillende thema’s samen multidisciplinair onderzoek doen, en zal de nationaal en internationaal erkende leidende rol van onze universiteit op het gebied van populatiegezondheid van toekomstige ouders en hun jonge kinderen versterken.

Generation R Next zal zich in het bijzonder richten op het belang van een goede start in het vroege leven, de grote sociale en etnische verschillen in gezondheid en welzijn en de achterstand waarop kwetsbare kinderen al in de eerste levensjaren staan. Dit doen we door:

  • 10.000 Rotterdamse kinderen en hun ouders die aan een grote interventie studie meedoen
  • Samenwerking met zorgverleners voor moeder en kind in Rotterdam
  • Samenwerking, bevestigd middels een convenant, met de Gemeente Rotterdam om onderzoeksresultaten te vertalen
  • Opzet van het Rotterdamse Centrum voor Zwangerschap & Kind, waar Academie, Zorgverleners en Stad samenkomen.

De uitzonderlijke samenwerking tussen Academie, Stad en Zorgverleners zal leiden tot vernieuwing van zorg voor ouders en kinderen. Samenwerking met commerciële partijen (General Electrics, Phillips, Danone) wordt besproken om te investeren in dit project. Voor meer informatie kunt u via deze link naar de website van Generation R Next.

Generation R Next

€500 van €80.000 opgehaald
 
Persoonlijke info

Factuurgegevens

Totaalbedrag: €5.000,00