De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) schakelde vanaf 16 maart over naar online onderwijs, om tijdens de COVID-19-uitbraak studenten zoveel als mogelijk hun studie te laten voortzetten. Dit gebeurde in rap tempo en laat daarmee de fantastische veerkracht van docenten en studenten zien. Colleges, werkgroepen en tentamens vinden nu online plaats.

Helaas is dit geen vanzelfsprekendheid voor alle studenten. Niet elke student beschikt over een computer en goede internetverbinding. Volgens onderzoek van de Universiteitsraad (zie hier) heeft één op de vijf studenten een slechte internetverbinding en 2% heeft zelfs een zeer slechte internetverbinding. Om deel te kunnen nemen aan online tentamens is een webcam vereist, 18% van de studenten heeft deze echter niet. De nood onder deze studenten is hoog.

Een deel van de ruim 30.000 EUR-studenten heeft een financiële (thuis-)situatie waarbij het niet mogelijk is zelf te voorzien in de faciliteiten om vanuit huis te studeren. Hierdoor dreigt de sociale ongelijkheid onder studenten verder vergroot te worden. Om dit tegen te gaan zetten wij, het Erasmus Trustfonds, ons in om juist díe studenten te ondersteunen. Helpt u ons mee? Iedere donatie is zeer welkom zodat elke EUR-student de studie kan voortzetten.

Steun het corona-onderzoek

 
Persoonlijke info

Factuurgegevens

Totaalbedrag: €25,00