Nieuws 19 juli 2019

Rotterdamse Kamer van Verenigingen neemt eenzame ouderen mee varen

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V), het overkoepelend orgaan van de vijf Rotterdamse studentenverenigingen, organiseerde afgelopen juni een ouderendag. R.K.v.V. organiseerde deze dag om de maatschappelijke betrokkenheid van studenten te vergroten maar bovenal om eenzame ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen!

Rond 9.00 uur meldden de eerste ouderen zich bij partyboot de Rotterdammer. Doorgaans gaan de ouderen voor dagbesteding naar Stichting Humanitas. Deze dag, donderdag 6 juni, werden zij verwelkomd door de R.K.v.V. en de bemanning van het schip met een bakje koffie en taart. Druppelsgewijs vulde het schip zich met een groep van in totaal 175 personen. Ongeveer 110 ouderen en verstandelijk gehandicapten, 15 medewerkers en vrijwilligers en 50 studenten.

Tijdens de rondvaart was er het adembenemende uitzicht op de Maas, live entertainment van zanger John van Krimpen en lekker eten. Ook werd een veelbelovende bingo gespeeld waarbij de ouderen kans maakten op leuke prijzen. Alle ouderen en verstandelijk gehandicapten kregen een bon mee voor twee keer gebak met koffie of thee bij een van de vier locaties in de buurt van Stichting Humanitas. Veel studenten hebben ook een afspraak gemaakt met een oudere of verstandelijk gehandicapte om de bon te verzilveren en samen koffie of thee te gaan drinken. De groep verliet partyboot de Rotterdammer met een polaroid foto als aandenken om vervolgens in de bus te stappen die hen weer thuis bracht.

Tim de Jager, penningmeester bij het R.K.v.V., diende namens het R.K.v.V. een subsidieaanvraag in bij het Erasmus Trustfonds en zo ontstond deze onvergetelijke middag voor de ouderen van Stichting Humanitas.