ANBI

Het Erasmus Trustfonds is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat er geen schenk- of erfbelasting betaald hoeft te worden over een schenking of een erfrechtelijke verkrijging.

Als u schenkt aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zoals het Erasmus Trustfonds, kunt u dus via de belastingdienst een deel van uw gift terugkrijgen. Als u wilt berekenen wat deze aftrekbaarheid voor u persoonlijk betekent, kunt u op www.berekenhet.nl veel informatie en diverse rekentools vinden.

Wat is een gift?

Een gift wordt door de belastingdienst alleen als gift behandeld als u er niets voor terugkrijgt. Als u doneert aan een specifiek onderzoeksproject en hierbij expliciete afspraken maakt over oplevering, voortgang of gewenste uitkomsten, spreken we over contractonderzoek, niet over een schenking.
U moet kunnen aantonen dat u de gift heeft gedaan. Dit kan met een bankafschrift. Als u substantieel schenkt aan het Erasmus Trustfonds, zorgen wij altijd voor een schenkingsovereenkomst en schenkingsbevestigingen waarmee u uw gift(en) kunt aantonen.

Het fiscaal nummer van het Erasmus Trustfonds is 8004.95.299.