Voorjaarsexcursie Hoogeschoolraad

vrijdag 1 juni 2018 naar Zaandam

Datum: vrijdag 1 juni 2018
Tijd: 10.30 – 19.00 uur
Adres: Ahold Delhaize aan de Provinciale weg 11, 1506 MA Zaandam

Op vrijdag 1 juni aanstaande gaan wij een bezoek brengen aan Ahold Delhaize, één van de grootste supermarktbedrijven ter wereld. Met meer dan 6.500 winkels en bijna 370.000 medewerkers bedient Ahold Delhaize elke week meer dan 50 miljoen tevreden klanten. Onze gastheer zal zijn ons mede-Hoogeschoolraad lid Frans Muller, Deputy CEO and Chief Integration Officer Royal Ahold Delhaize NV.

De strategie van Ahold Delhaize, “Better Together”, geeft de richting van het bedrijf aan en zorgt ervoor dat de lokale merken de flexibiliteit krijgen om hun klanten, medewerkers en gemeenschappen het beste te dienen.

Tijdens jullie bezoek vertellen enthousiaste medewerkers van Ahold Delhaize graag meer over wat er allemaal achter de schermen van een groot supermarkt bedrijf gebeurt en hoe Ahold Delhaize er elke dag voor zorgt dat alles een beetje beter wordt.

Op deze dag worden drie verschillende bedrijfsbezoeken georganiseerd. Voor ieder bezoek kunnen maximaal 30 personen inschrijven. Zijn er teveel inschrijvingen voor een bepaald bezoek dan zullen wij omboeken naar een ander bezoek op basis van binnenkomst.

a.) Bezoek Ahold Coffee Company: de geschiedenis van Ahold Coffee Company begint al in 1887, als Albert Heijn de kruidenierswinkel in Oostzaan overneemt van zijn vader Jan Heijn. Een paar jaar later in 1895 start hij in het washok achter de winkel met het branden van koffie. Met het oog op bevoorrading en bereikbaarheid verhuist Albert Heijn aan het eind van de 19de eeuw naar Zaandam. In 1911 opent aan de Oostzijde in Zaandam de eerste koffiefabriek en in juni 1991 viel het definitieve besluit om een gloednieuwe fabriek te bouwen op het industrieterrein van Zaandam. Hier heeft de Ahold Coffee Company zich ontwikkeld tot een allround producent van koffie en heeft het haar afzet in Europa verder weten uit te breiden. Tijdens de rondleiding leer je van alles over de geschiedenis van de Ahold Coffee Company, het productieproces, de merken en hoe de Ahold Coffee Company duurzaamheid in de bedrijfsvoering meeneemt.

b.) Bezoek Albert Heijn distributiecentrum Zaandam: het is belangrijk dat alle Albert Heijn winkels iedere dag weer goed gevuld zijn. Hierin spelen de distributiecentra van Albert Heijn een zeer belangrijke rol en zorgen de medewerkers in deze centra ervoor dat de winkels iedere dag weer nieuwe voorraad krijgen. Het distributiecentrum in Zaandam is één van de vier regionale centra (naast twee landelijke distributiecentra) en heeft als verzorgingsgebied de Albert Heijn winkels in Noord West Nederland. Dagelijks arriveren en vertrekken hier vele vrachtwagens en worden er honderden rolcontainers met producten klaargezet voor transport. Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje achter de schermen van dit distributiecentrum en leer je hoe alle Albert Heijn winkels iedere dag weer worden voorzien van duizenden producten.

c.) Bezoek AH XL Zaandam: In december 2017 opende Albert Heijn een nieuwe XL winkel op de zorgboulevard naast het Zaans Medisch Centrum. In de allernieuwste AH XL van Nederland worden klanten volop geïnspireerd door nieuwe assortiment en innovatieve concepten, zoals de verse kruidenpluktuin, vers gebrande noten, een volledig AH to go assortiment en een groot Scan & Go gedeelte. Vers speelt in deze nieuwe AH XL een belangrijke rol, net als energiebesparende maatregelen. De compleet nieuwe AH XL is een indrukwekkend samenspel van 130 jaar supermarkt innovatie en een bundeling van lokale Zaanse krachten in het winkelconcept “Samen Zaans”. Een elkaar versterkend foodconcept waarin Albert Heijn optrekt met vier Zaanse “vers uit de streek” ondernemers (The Bakery, De Koffiezaak, Fresh Flowers en Slagerij Van ’t Oever) die prat gaan op ambacht, kennis, persoonlijke aandacht en beleving van hun product.

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Gaarne bij de inschrijving aangeven wie met de auto komt. Op het kantoor van Ahold Delhaize aan de Provinciale weg 11, 1506 MA Zaandam ligt het parkeerterrein. Vanaf het Station Zaandam naar Ahold Delhaize is het 5 à 7 minuten lopen.

Programma
10.30 – 11.00 ONTVANGST
11.00 – 11.45 Opening en integratie
11.45 – 12.15 Duurzaamheid
12.15 – 12.30 Instock (voedselverspilling)
12.30 – 13.30 LUNCH
13.30 – 14.00 Digital
14.00 – 14.30 Transport bedrijfsbezoeken
14.30 – 15.30 Bezoek en rondleiding aan:
a. Ahold Coffee Company of
b. Albert Heijn distributiecentrum Zaandam of
c. AH XL Zaandam
15.30 – 16.00 Transport retour Ahold Delhaize
16.00 – 16.30 PAUZE
16.30 – 17.15 Merchandising/gezond eten
17.30 – 19.00 BORREL EN BUFFET bij Ahold Delhaize

Wij zijn op deze dag gast van Ahold Delhaize. Er zijn geen kosten aan dit bezoek verbonden.

Er is plaats voor maximaal 90 leden van de Hoogeschoolraad en hun partners. Je kan je aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

DE  INSCHRIJVING SLUIT 15 APRIL A.S.!

Namens de Voorjaarscommissie Hoogeschoolraad:
Philip van Dok
Hans de Bruijn
Donne Kaars Sijpesteijn-Gan
Willem Briët

Fill out my online form.