Event Manager

Achtergrond Stichting Erasmus Trustfonds

De Stichting Erasmus Trustfonds (SET) is een professioneel sociaal maatschappelijke vermogensfonds en heeft ten doel het bevorderen van groei en bloei van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit doet zij door het realiseren van groei met betrekking tot  het vermogen door middel van fondsenwerving, het beheer en beleggen van de gelden alsmede een verantwoorde toedeling ten behoeve van aangewezen projecten. De Stichting is volledig autonoom van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), maar is door de statutaire doelstelling van de Stichting verbonden aan de EUR.

Het Erasmus Trustfonds heeft de strategische keuze gemaakt om binnen 10 jaar het Fonds te laten groeien naar 100 miljoen euro. Een stevige groeiambitie. Momenteel zijn we nog een relatief klein team, maar bij een stevige groeidoelstelling hoort vanzelfsprekend een groei in aantal medewerkers.

De belangrijkste stakeholders van De Stichting Erasmus Trustfonds zijn hoogleraren, decanen, en andere belanghebbenden in de universitaire wereld. Aan de wervende kant zijn de belangrijkste stakeholders alumni en (potentiële) donoren die een gedeelte van hun vermogen beschikbaar willen stellen om de waarden en visie van het Erasmus Trustfonds te ondersteunen.

Voor deze functie zijn we dan ook op zoek naar iemand die het enerzijds leuk vindt om in een klein en groeiend team te werken en van aanpakken weet en anderzijds zich comfortabel genoeg voelt om te bewegen in de kringen van de universitaire wereld en vermogende individuen. Het is dan ook van groot belang dat je sensitief bent voor rangen en standen en gevoel voor etiquette en omgangsvormen hebt.

Wat doet een Event Manager?

In de functie van Event Manager ben je verantwoordelijk voor het (mede)opstellen van een strategisch plan van aanpak voor vernieuwende campagnes gericht op het vergroten van het vermogensfonds. Tevens organiseer je events, congressen, beurzen etc. voor (potentiele) donateurs, volgt en signaleert relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen en vraagstukken en vertaalt dit naar mogelijkheden voor de organisatie en te ontwikkelen projecten.

Organiseren zit in je bloed en je haalt energie uit het optimaal laten verlopen van cliënt events en onze donateurs een rode loper behandeling te geven.

Benodigde kennis en vaardigheden

  • WO werk- en denkniveau met 3/4 jaar ervaring (junior) of 5/10 jaar ervaring (senior) in event- en projectmanagement.
  • Kennis op het gebied van projectmanagement.
  • Vaardigheid in het schrijven van concrete projectwerkplannen.
  • Kennis van procedures en richtlijnen met betrekking tot de werkomgeving, het (communicatie)beleid en relevante netwerken.
  • Kennis van en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij.

Event Manager I-II SET

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar Margot van Sluis-Barten: m.vansluis@trustfonds.nl