Grant Manager

Achtergrond Stichting Erasmus Trustfonds

De Stichting Erasmus Trustfonds (SET) is een professioneel sociaal maatschappelijke vermogensfonds en heeft ten doel het bevorderen van groei en bloei van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit doet zij door het realiseren van groei met betrekking tot  het vermogen door middel van fondsenwerving, het beheer en beleggen van de gelden alsmede een verantwoorde toedeling ten behoeve van aangewezen projecten.

De Stichting is volledig autonoom van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), maar is door de statutaire doelstelling van de Stichting verbonden aan de EUR.

Het Erasmus Trustfonds heeft de strategische keuze gemaakt om binnen 10 jaar het Fonds te laten groeien naar 100 miljoen euro. Een stevige groeiambitie. Momenteel zijn we nog een relatief klein team, maar bij een stevige groeidoelstelling hoort vanzelfsprekend een groei in aantal medewerkers.

De belangrijkste stakeholders van De Stichting Erasmus Trustfonds zijn hoogleraren, decanen, en andere belanghebbenden in de universitaire wereld. Aan de wervende kant zijn de belangrijkste stakeholders alumni en (potentiële) donoren die een gedeelte van hun vermogen beschikbaar willen stellen om de waarden en visie van het Erasmus Trustfonds te ondersteunen.

Voor deze functie zijn we dan ook op zoek naar iemand die het enerzijds leuk vindt om in een klein en groeiend team te werken en van aanpakken weet en anderzijds zich comfortabel genoeg voelt om te bewegen in de kringen van de universitaire wereld en vermogende individuen. Het is dan ook van groot belang dat je sensitief bent voor rangen en standen en gevoel voor etiquette en omgangsvormen hebt.

Wat doet een Grant Manager?

Als Grant Manager ben je verantwoordelijk voor het genereren van inkomsten uit fondsenwerving, nalatenschappen, subsidieverstrekking, notariële schenkingen en sponsoring. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitzetten van het fondsenwervingsbeleid en het bewaken van de voortgang.

Je vindt het leuk om wervingsplannen te maken en je zoekt actief naar kansen en mogelijkheden in de markt voor fondsenwerving. Je bent een netwerker en in staat om lange termijn partnerships  met donateurs op te bouwen en onze donateurs op handen te dragen. Je onderhoudt contacten op de universiteit en vertaalt inhoudelijke voorstellen vol enthousiasme naar wensen en ideeën van donateurs en enthousiasmeert deze.

Je beschikt over sterke stakeholdermanagement vaardigheden en overlegt op frequente basis met diverse stakeholders in maatschappelijke, culturele, sociale en/of gerelateerde organisaties.

Benodigde kennis en vaardigheden

  • WO werk- en denkniveau met 3/4 jaar ervaring (junior) of 5/10 jaar ervaring (senior) in commerciële functies en/of ervaring in maatschappelijke organisaties.
  • Kennis van visie, kernwaarden, doelstellingen en organisatie van de EUR en de Stichting Erasmus Trustfonds
  • Kennis van producten, diensten, systemen van de Stichting Erasmus Trustfonds
  • Juridische, financiële en fiscale kennis m.b.t. schenken en nalaten.
  • Kennis van het toegewezen segment, fondsenwerving en marketing.
  • Kennis van overeenkomsten en contracten.

Grant Manager I-II SET

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar Margot van Sluis-Barten: m.vansluis@trustfonds.nl.