Marketing Communication Manager

Achtergrond Stichting Erasmus Trustfonds

De Stichting Erasmus Trustfonds (SET) is een professioneel sociaal maatschappelijke vermogensfonds en heeft ten doel het bevorderen van groei en bloei van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit doet zij door het realiseren van groei met betrekking tot  het vermogen door middel van fondsenwerving, het beheer en beleggen van de gelden alsmede een verantwoorde toedeling ten behoeve van aangewezen projecten.

De Stichting is volledig autonoom van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), maar is door de statutaire doelstelling van de Stichting verbonden aan de EUR.

Het Erasmus Trustfonds heeft de strategische keuze gemaakt om binnen 10 jaar het Fonds te laten groeien naar 100 miljoen euro. Een stevige groeiambitie. Momenteel zijn we nog een relatief klein team, maar bij een stevige groeidoelstelling hoort vanzelfsprekend een groei in aantal medewerkers.

De belangrijkste stakeholders van De Stichting Erasmus Trustfonds zijn hoogleraren, decanen, en andere belanghebbenden in de universitaire wereld. Aan de wervende kant zijn de belangrijkste stakeholders alumni en (potentiële) donoren die een gedeelte van hun vermogen beschikbaar willen stellen om de waarden en visie van het Erasmus Trustfonds te ondersteunen.

Voor deze functie zijn we dan ook op zoek naar iemand die het enerzijds leuk vindt om in een klein en groeiend team te werken en van aanpakken weet en anderzijds zich comfortabel genoeg voelt om te bewegen in de kringen van de universitaire wereld en vermogende individuen. Het is dan ook van groot belang dat je sensitief bent voor rangen en standen en gevoel voor etiquette en omgangsvormen hebt.

Wat doet een Marketing Communication Manager?

Als Marketing Communication Manager ben je verantwoordelijk voor het (mede)opstellen van een strategisch plan van aanpak voor het onderhouden van social media, opzetten van vernieuwende campagnes, jaarlijkse impact reports en interne/externe communicatie . Alle marketingactiviteiten zijn gericht op het vergroten van ons vermogensfonds.

Tevens ben je nauw betrokken bij het realiseren en organiseren van events voor de verschillende segmenten en verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening naar onze leden, de Erasmus Universiteit Rotterdam en onze donateurs.

Je hebt stevige stakeholder management vaardigheden en onderhoudt contacten met zowel opdrachtgevers als leveranciers en adviseert over programma’s en promotiematerialen passend binnen onze huisstijl.

Je ontwikkelt content voor nieuwsbrieven, brochures, de website en social media en laat deze publiceren. Jij bent degene die besluit of teksten gebruikt kunnen worden en stemt de benodigde aanpassingen af. Je vindt het leuk om een sterke inhoudelijke propositie neer te zetten en schetst hier een begrijpelijk en aantrekkelijk beeld en tekst bij.

Kennis en vaardigheden

 • WO werk- en denkniveau met 3/4 jaar ervaring (junior) of 5/10 jaar ervaring (senior) in marketing communicatie en projectmanagement.
 • Ervaring met het ontwerpen, schrijven en uitvoeren van marketing en/of communicatie campagnes.
 • In staat om een strategisch plan om te zetten in concrete activiteiten.
 • Ervaring met datamining en –analyses, innovatieve methoden van research en deze weten te vertalen in geschreven en mondelinge briefings en rapporten.
 • Goede schrijfvaardigheden. Ervaring met het schrijven van briefings en rapporten. Kennis van redigeren in begrijpelijke taal en content management, grafische vormgeving en de kenmerken van de verschillende mediakanalen.
 • Kennis van nieuwe media kanalen en toepassingen en deze actief weten te gebruiken met als doel de propositie van SET te verstevigen.
 • Vaardigheid in het schrijven van concrete marketing communicatie projectwerkplannen.
 • Kennis van procedures en richtlijnen met betrekking tot de werkomgeving, het (communicatie)beleid en relevante netwerken.
 • Kennis van en inzicht in de doelgroep en ontwikkelingen in de maatschappij.
 • Kennis van relevant en interessant onderzoek op de EUR (onderzoekmarketing).
 • Goede stakeholder management vaardigheden; samenwerking met EUR en faculteiten.

Marketing Communication Manager I-II SET

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar Margot van Sluis-Barten: m.vansluis@trustfonds.nl