Nieuws 2 augustus 2018

Zonder universiteiten was de maatschappij een stuk ingewikkelder

In samenwerking met de andere fondsen van Nederlandse universiteiten (www.universiteitsfondsennederland.nl) behoort het Erasmus Trustfonds tot de 21 genomineerden van de NRC Charity Awards 2018. Met de gezamenlijke campagne van de NRC Charity Awards willen de universiteiten ‘geven voor weten’ onder de aandacht brengen. Uit wetenschappelijk onderzoek komen niet alleen oplossingen naar voren, maar wordt de oorzaak van een probleem ook onderzocht wat bijdraagt aan duurzame oplossingen. Tegenwoordig is de financiering vanuit de overheid niet altijd meer voldoende om hoogstaand onderzoek en onderwijs te kunnen leveren. Universiteiten zijn om die reden steeds vaker afhankelijk van bijdragen en hulp van buitenaf.

De boodschap van Universiteitsfondsen Nederland is dat universiteiten de maatschappij vooruit helpen. In de advertentie, die gemaakt is in samenwerking met de Willem de Kooning Academie, is een overdreven versie van de maatschappij te zien. Een beeld van een wereld waarin een belangrijke ontwikkeling door de universiteit weg is gelaten. Zonder wifi loopt iedereen met een internetkabel aan zijn telefoon, tablet of laptop waardoor een soort oerwoud van kabels is ontstaan.

De winnaar van de NRC Charity Awards wordt naast de NRC vakjury voor een deel bepaald door het publiek. Wij waarderen uw stem en het delen van dit bericht.
Stemmen kan in de periode van 16 juli tot en met 17 augustus 2018 op:
www.nrccharityawards.nl.