Testimonial

Onno Ruding: ‘Rotterdamse academici kunnen dankzij giften nog meer uitblinken’ 

Onno Ruding is blij dat hij als alumnus van de Erasmus Universiteit zijn universiteit kan ondersteunen. De voormalig bankier en oud-minister van Financiën richtte in 2016 het Onno Ruding Fonds op, een fonds op naam binnen het Erasmus Trustfonds. Ruding: “Het fonds ondersteunt onderzoek naar kanker aan de medische faculteit en onderzoek/onderwijs op het gebied van macro-economie aan de economische faculteit.” 

 

Naast dat Ruding zelf bijdraagt via zijn eigen fonds, probeert hij ook anderen te stimuleren om iets (terug) te doen voor de universiteit. “Ik doe graag wat in mijn mogelijkheden ligt om nog meer particulieren uit te nodigen een steentje bij te dragen. Samen zorgen we ervoor dat de Erasmus Universiteit Rotterdam haar ambities waar kan blijven maken.” 

 

Teruggeven aan de universiteit 

Ruding heeft lang in de Verenigde staten gewoond en gewerkt. “Daar zag ik hoe gemotiveerd alumni waren om bij te dragen aan hun universiteit. Sommigen doen dat al vroeg in hun carrière, anderen later of bij testament. Voor hen is het al langer gebruikelijk om terug te geven aan de samenleving als ze zelf succesvol zijn. Velen doen dat graag via de opleiding waar ze hun loopbaan mede aan te danken hebben.” 

 

Particuliere giften zijn volgens Ruding van groot belang: “Voor een topuniversiteit als de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn extra gelden essentieel om op bepaalde terreinen meer te kunnen doen dan vandaag de dag met overheidsgeld mogelijk is. Alleen zo stellen we Rotterdamse academici in staat nog meer uit te blinken en hun bijdrage te leveren aan de wetenschap en de maatschappelijke uitdagingen van vandaag.”