Testimonial

Marguérite Soeteman-Reijnen: “In Rotterdam zijn we goed bezig”

Na één jaar Nyenrode maakte Marguérite Soeteman-Reijnen de overstap naar een rechtenstudie. Vanwege het economische en bedrijfskundige karakter koos ze voor de Erasmus Universiteit. Soeteman-Reijnen studeerde ook aan Insead en aan Harvard Business School. Ze maakte carrière bij AON, waar ze nu chairman executive board holdings is. Ze was en is lid van diverse boards en is voorzitter van de Raad van Advies van SER Topvrouwen. 

Soeteman-Reijnen vertelt: “Ik ben een life long learner, je moet jezelf blijven ontwikkelen. In Amerika kunnen universiteiten excelleren dankzij donaties van alumni. Dankzij donateurs is er veel geld beschikbaar voor de wetenschap. Iedereen profiteert: de academie, het bedrijfsleven, de samenleving… Nederland is hierin nog veel te bescheiden, maar in Rotterdam zijn we goed bezig. Veel alumni zijn trots op de Erasmus Universiteit en het Erasmus Trustfonds is een echte verbinder. Een netwerk dat generaties en faculteiten overstijgt en waar je elkaar jaren na de studietijd weer terugziet.” 

Innovatie, diversiteit en inclusie 

Om die reden koos Soeteman-Reijnen voor een algemeen fonds op naam. De besteding laat ze graag over aan de wetenschappelijke adviesraad van het Erasmus Trustfonds: “Zij maken uitstekende keuzes, financieren belangrijk wetenschappelijk onderzoek, maar ook individuele scholarships van studenten uit bijvoorbeeld Syrië of Afghanistan. Het Erasmus Trustfonds heeft oog voor maatschappelijk belangrijke thema’s zoals innovatie, diversiteit en inclusie.”